Platsannons - Processingenjör till ett företag med stort teknikkunnande

Surahammars Bruk är ett modernt industriföretag med historiska anor och den enda tillverkaren av elektroplåt i Skandinavien. Det är ett material med speciella magnetiska egenskaper, vilket är avsett att användas i elektriska maskiner som t.ex. motorer, generatorer och transformatorer. Våra produkter finns hos kunder över hela världen. www.cogent-power.com


Processingenjör till ett företag med stort teknikkunnande
Idag växer sig en allt starkare kundgrupp inom Surahammars Bruk, Automotive, som innebär att företaget nu investerar och ställer om för att möta och säkerställa Automotivebranschen krav.

Vi söker nu en analytisk och drivande person som vill vara med och utveckla företagets produktionsprocesser för att nå högt ställda krav från kunder inom elbilsegmentet. Du kommer att ingå i ett mindre men tekniskt kompetent team där ditt fokus kommer ligga främst på kallvalsning. Tjänsten är placerad i Surahammar.


Vårt erbjudande
Som processingenjör blir du en del av ett erfaret processtekniskt team som stödjer verksamheten med utveckling av processer och anläggningar för att nå bättre kvalitet och produktivitet. Företaget befinner sig i början av en omfattande förändringsprocess där tydligare strukturer för arbetet blir en allt viktigare del av verksamheten. Som processingenjör kommer du att ha en viktig roll i förändringen av företagets existerande produktionsprocesser samt i framtagandet och implementationen av nya arbetssätt. Företagets verksamhet kännetecknas av ett stort fokus på tillverkningsprocesserna och av medarbetare med ett starkt engagemang i verksamheten. Kulturen kan beskrivas som familjär, vi når framgångar tillsammans.


Arbetsuppgifter
Du kommer att genomföra process-, kvalitets- och anläggningsförbättringar med kallvalsning som ansvarsområde, där förbättringsaktiviteter kommer att prioriteras utifrån företagets FMEA- arbete. Arbetet innebär deltagande i investeringsarbete, kontakter med tekniska representanter från leverantörer och framtagande av gemensamma arbetssätt. I förbättringsarbetet är analys av stora datamängder ett viktigt verktyg och statistisk processtyrning kommer att bli en del av företagets framtida metoder för att styra verksamheten. Arbetet genomförs i nära samarbete med avdelningens övriga processingenjörer/tekniker samt produktions-, kvalitets-, utvecklings- och underhållsavdelningen.


Viktiga egenskaper och kompetenser för att lyckas
God analytisk förmåga är en nyckelegenskap i arbetet som processingenjör. För ett framgångsrikt förändringsarbete är det viktigt att ha förmåga skapa ett bra samarbetsklimat med operatörer och företagets övriga funktioner samt att ha starkt eget driv.

Det är viktigt att kunna uttrycka sig pedagogiskt och tydligt i skrift på svenska och engelska. Även en god förmåga till att hålla sig till en struktur och att jobba systematiskt med kontinuerlig dokumentation av arbetet kommer att vara en nyckelfaktor för att trivas i omställningsprocessen som verksamheten befinner sig i.

Du är högskoleutbildad ingenjör med bearbetnings-, processmetallurgisk-, material- eller maskininriktning med flera års relevant arbetslivserfarenhet. Kunskaper i Sex Sigma och statistiska metoder är meriterande.

Surahammars Bruk kännetecknas av en rak, tydlig dialog där alla bidrar till att nå målen. Det är därför viktigt att du är öppen och kommunikativ. 

Välkommen att ansöka om du vill vara med och forma Surahammars Bruks framtida verksamhet!


Om Surahammars Bruk
Surahammars Bruks AB är Skandinaviens enda tillverkare av elektroplåt, ett material som är en förutsättning för effektiv och miljövänlig generering, överföring och användning av elkraft. Ca 85 % exporteras och antalet anställda är idag 85 personer. Den största kundgruppen har varit tillverkare av motorer och generatorer och en ny starkt växande kundgrupp är Automotive. Våra produkter finns representerade i ett 50-tal länder världen över. Surahammars Bruk är dotterbolag till Cogent Power Ltd som är ett helägt bolag till Tata Steel. Inom företaget är Hälsa och Säkerhet ett viktigt arbetsområde.


Låter detta intressant för dig?
I detta uppdrag samarbetar vi med rekryteringsföretaget Skills Rekrytering. Din ansökan registrerar du på www.skillsrekrytering.se senast den 3 mars. Urval sker löpandes så avvakta inte för länge om du är intresserad. Frågor om tjänsten besvaras gärna av rekryteringskonsult Joon Fröberg på 070-616 00 79.

 
Välkommen!

Ladda ner annonsen som pdf