Back to All Events

Boka datumet - Operabesök och JK-afton

Lördag den 29 februari 2020 arrangeras SBFs traditionsenliga operabesök med efterföljande middag på Jernkontoret. Denna gång står Carmen på programmet. Biljetterna kommer att släppas efter sommaren. Mer information om detta kommer att meddelas senare.

Operans hemsida kan man bland annat läsa följande om föreställningen.

BÄSTA Carmen sedan 70-talet - press och publik eniga om BIZETS OPERA


Carmen säger att hon vill vara fri. Att hon har rätt att älska vem hon vill. Men i vägen för hennes frihet ställer sig José. Georges Bizets klassiska opera från 1875 utspelar sig denna gång i en vardag som vi kan känna igen; i en konfektionsfabrik för billiga souvenirer, där manlighet utspelas i kampsportsarenan. En dag kastar den upproriska fabriksarbeterskan Carmen en blick på den unge förmannen José. Det är upptakten till en berättelse om passion, svartsjuka och död.

Johanna Garpe, som bland annat satt upp den kritikerrosade Karmelitsystrarna, är tillbaka på Kungliga Operan. Denna gång med en ny uppsättning av Carmen – en av världens mest älskade operor och alltid efterlängtad på repertoaren. Garpe har regisserat både för opera, teater och tv, alltid med en tydlig samtidstolkning. För kostym står Nina Sandström, som bland annat har skapat kostymerna till Karmelitsystrarna och Medea på Kungliga Operan och Fanny och Alexander på Dramaten.

Earlier Event: November 7
Studiebesök hos SSAB i Luleå